Het gaat snel: JPL-promovendus haalt speler terug naar Jupiler Pro League

Het gaat snel: JPL-promovendus haalt speler terug naar Jupiler Pro League

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dender heeft de Poolse centrale verdediger Karol Fila in huis gehaald. De sterke rots in de defensie komt over van het Franse Strasbourg, maar heeft al een verleden in de Jupiler Pro League.

Karol Fila is de laatste nieuwe speler van FCV Dender EH. Dat heeft de club via de sociale media en op de eigen webstek bekendgemaakt.

"Karol is een rechtervleugelverdediger. Hij komt over van de Franse club RC Strasbourg. Hij zal onze kleuren verdedigen tot het einde van dit seizoen, met optie op nog een extra jaar", klinkt het op de webstek.

De verdediger werd in januari 2023 al eventjes door Strasbourg uitgeleend aan Zulte-Waregem, waar hij 13 wedstrijden speelde. Nu keert hij met zijn transfer naar Dender dus definitief terug naar de Jupiler Pro League.

Fila terug in België

Bij het Franse Strasbourg heeft de 26-jarige Pool zich nooit echt kunnen bewijzen. In de Ligue 1 kwam hij slechts 19 keer in actie. Zijn transferwaarde wordt geschat op 700.000 euro.

Dender zit in een goede flow en staat momenteel samen met Anderlecht bovenaan in de Jupiler Pro League. Na de interlandbreak wacht er op vrijdag een thuiswedstrijd tegen Standard. Mogelijk dan al mét Fila tussen de lijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties