Jürgen Klopp keert terug naar Borussia Dortmund voor wel erg speciale wedstrijd

Robbie Maes
| 0 reacties
Jürgen Klopp keert terug naar Borussia Dortmund voor wel erg speciale wedstrijd
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Klopp keert terug naar Borussia Dortmund, maar dit keer in een speciale rol. Na een zomer van rust en reflectie keert de gerenommeerde coach terug naar het trainingsveld van zijn oude club.

Klopp is gevraagd om als coach op te treden tijdens het afscheidsduel van twee clublegendes, Lukasz Piszczek en Jakub Blaszczykowski. De spelers nemen vandaag afscheid van het profvoetbal tijdens een galamatch.

Piszczek speelde ruim 382 wedstrijden voor Dortmund en scoorde daarin 19 keer. Zijn collega bij de nationale ploeg van Polen, Blaszczykowski, vond 32 keer het net in 253 wedstrijden voor de Duitse club.

Klopp verliet eind vorig seizoen Liverpool na acht succesvolle jaren. Zijn opvolger werd Arne Slot. Zijn tijd bij Liverpool was gevuld met hoogtepunten, waaronder het winnen van de Premier League en de UEFA Champions League.

Voordat hij zijn stempel op Anfield drukte, was Klopp al een zeer gewaardeerde figuur in Dortmund.Bij Borussia Dortmund beleefde Klopp een periode van grote successen.

Van 2008 tot 2015 leidde hij de club en zorgde hij voor een opmerkelijke wederopstanding. Onder zijn leiding won Dortmund twee Bundesliga-titels, in 2010-2011 en 2011-2012. De club bereikte ook de Champions League-finale in 2013, waarin ze nipt verloren van Bayern München.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties