Ommetje bij Anderlecht hielp mee aan terugkeer naar wereldtop: "Ik heb nooit getwijfeld"

Ommetje bij Anderlecht hielp mee aan terugkeer naar wereldtop: "Ik heb nooit getwijfeld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Anderlecht was maar een tussenstation voor Joshua Zirkzee. Ondertussen zit hij bij Manchester United én de nationale ploeg.

Johsua Zirkzee is een man met een missie: hij wil basisspeler worden bij Oranje. Zijn overstap van Bologna naar Manchester United deze zomer zet hem weer helemaal in het uitstalraam.

Nederland speelt vanavond tegen Bosnië-Herzegovina, dinsdag is Duitsland de tegenstander. Hij hoopt in één van deze twee wedstrijden alvast een basisplek te veroveren.

De ommetjes bij Parma, Anderlecht en Bologna, tussen Bayern München en Manchester United, hebben volgens de Nederlander hun nut gehad, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

“Bij Bayern was ik nog een jong jochie”, vertelt Zirkzee. “Nu heb ik meer ervaring, meer wedstrijden in de benen. Ik denk dat ik volwassener ben geworden. Ik neem het nu een stuk serieuzer dan toen bij Bayern.”

Hij zag dat bepaalde dingen echt nodig waren. “Echt voor het voetbal leven, op mijn voeding letten, mentaal ook alles op de juiste plek zetten. De stap omlaag van Bayern heeft wel wat met mij gedaan. Dan voel je de druk om te laten zien dat je het toch kan.”

Maar het heeft uiteindelijk ook geloond. “Ik heb nooit twijfel gehad. Ik heb ook altijd de ondersteuning gehad van mijn familie en vrienden, die op moeilijke momenten achter mij stonden”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties