Lorin Parys komt met opmerkelijke uitspraak over de transfers in de Jupiler Pro League

Lorin Parys komt met opmerkelijke uitspraak over de transfers in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Heel wat spelers uit de Jupiler Pro League werden verkocht. Toch gaven de ploegen zelf bijzonder weinig centen uit.

De Belgische ploegen hebben veel spelers verkocht, maar hielden hun portefeuille goed dicht als het om inkomende transfers ging. Daar is volgens voorzitter Lorin Parys van de Pro League een goede reden voor.

“We hebben hele strenge regels opgelegd om naar een beter financieel huishouden te gaan. Onze clubs mogen minder uitgeven: 80 procent van de inkomsten mogen nog gespendeerd worden aan de kern en staf”, vertelt hij aan Sporza.

De ploegen moeten ook verplicht werken aan een positief eigen vermogen. “Daar zijn we al 2 jaar mee bezig. Elke ploeg wordt verplicht om een soort van interne spaarpot aan te leggen. Daarmee willen we verliezen indijken.”

De cijfers worden groen, maar dat heeft ook zijn impact op het niveau van de competitie. “Een verzwakking van onze competitie? Neen, ik geloof heel sterk in onze jeugdopleiding", countert Parys die stelling. “We geven de jongeren kansen om door te groeien. We zijn een competitie die internationaal geroemd wordt voor onze opleiding.”

Parys sluit alvast af met een opmerkelijke uitspraak na het einde van de zomermercato. “We zijn een opleidingscompetitie en zijn hofleverancier voor de G5. Daar mogen we trots op zijn. Minder transfers leiden niet tot minder kwaliteit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties