Einde van een tijdperk bij Manchester City? 'Club van De Bruyne en Doku heeft al vervanger voor Pep Guardiola aangeduid'

Einde van een tijdperk bij Manchester City? 'Club van De Bruyne en Doku heeft al vervanger voor Pep Guardiola aangeduid'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pep Guardiola zit in zijn laatste contractjaar bij Manchester City en heeft al wel eens laten doorschemeren dat hij niet verder zal gaan. Hoewel het bestuur van de Citizens zal proberen hem te overtuigen, staat zijn voormalige assistent, Mikel Arteta, al op het lijstje om hem op te volgen.

Door de Champions League te winnen, gevolgd door de Wereldbeker voor clubs, heeft Pep Guardiola alles gewonnen wat mogelijk was met Manchester City, en nadert hij het einde van een cyclus.

Met nog iets minder dan twaalf maanden te gaan op zijn contract heeft de Spaanse coach al laten doorschemeren dat hij niet zeker is van een verder verblijf in Manchester, hoewel hij het idee van een contractverlenging niet helemaal uitsluit.

Maar bij Manchester City zitten ze natuurlijk niet stil. Om Pep Guardiola te overtuigen zijn contract te verlengen, allereerst. Volgens Football Insider zouden ze al aan de slag zijn gegaan met dit doel voor ogen.

Mikel Arteta, de vervanger van Pep Guardiola bij City?

Als deze verlenging er niet komt, heeft de club uit het noorden van Engeland al een mogelijke vervanger op het lijstje staan en dat is niet zo verrassend, aangezien het de voormalige assistent van Guardiola bij City is, Mikel Arteta.

Ook een Spanjaard, hij werd altijd al genoemd als potentiële opvolger van Guardiola, maar het feit dat hij dicht bij de titel is gekomen met Arsenal kan ook meespelen en hem overtuigen om nog even bij de Gunners te blijven.

In ieder geval zijn de Londenaren niet erg gerust. Volgens dezelfde bron zouden er al gesprekken plaatsvinden tussen het bestuur en Arteta om hem te overtuigen een eventueel aanbod van Manchester City niet te accepteren, en zijn avontuur bij Arsenal voort te zetten... door zijn contract te verlengen, aangezien dit ook afloopt aan het einde van het seizoen.

Een potentieel verloop dat Jérémy Doku, Leandro Trossard en Kevin De Bruyne zou betrekken, als die laatste Manchester City niet verlaat aan het einde van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties