Toby Alderweireld maakt zich klaar voor heel nieuwe uitdaging: "Dit is toch iets anders, noem het gezonde spanning"

Toby Alderweireld maakt zich klaar voor heel nieuwe uitdaging: "Dit is toch iets anders, noem het gezonde spanning"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld heeft in totaal 127 caps op zijn naam staan, maar tegenwoordig kijkt hij vanop een andere manier naar de prestaties van de Rode Duivels. Hij maakt maandag zijn debuut als analist bij VTM.

Toby Alderweireld was lange tijd vaste basisspeler bij de Rode Duivels. In 2009 maakte hij zijn debuut als international onder Frank Vercauteren tegen Chili (1-1). 

Tegen Kroatië op het WK 2022 in Qatar speelde hij zijn laatste wedstrijd als Rode Duivel. Nadien bleef hij nog wel actief als speler van Antwerp, waar hij nog tot aan het einde van dit seizoen onder contract ligt.

Tegenwoordig kijkt hij op een andere manier naar wedstrijden van de nationale ploeg. Hij zal maandag voor de wedstrijd Frankrijk-België zijn debuut maken als analist bij VTM.

"Mijn kinderen hadden vorige week hun eerste schooldag en voor mij voelt het ook wel een beetje zo", begon hij bij 'Sven en Anke' op radiozender JOE. "Natuurlijk klets ik al heel mijn leven over voetbal, maar dit is toch nog iets anders."

"Noem het gezonde spanning. (lacht) Mijn doel is vooral om de zaken uit te leggen vanuit het oogpunt van de spelers. Ik denk dat dat wel kan helpen", besluit de verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties