Club Brugge heeft plots opnieuw een probleem met ex-speler Standard en OH Leuven

Club Brugge heeft plots opnieuw een probleem met ex-speler Standard en OH Leuven

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kamal Sowah is sinds 2021 eigendom van Club Brugge. De grote doorbraak bleef echter altijd uit. Nu lijkt zijn verhaal nóg wat moeilijker te gaan worden. Een deal staat op de helling en zo wordt het steeds lastiger om hem elders te stallen.

De transfermarkt in België is ondertussen al van 6 september dicht, maar in diverse andere landen is de transfermercato wél nog open. Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Griekenland, Rusland en Mexico zijn bij de nog geopende landen.

En dus was de vraag of Club Brugge nog ergens een deal zou kunnen maken voor Kamal Sowah, aangezien een oplossing al langer dan vandaag werd gevraagd. Een weekje geleden leek er alsnog een deal gevonden.

Sowah zou kunnen vertrekken naar Juarez FC, een club uit de hoogste afdeling in Mexico. Hier en daar werd zelfs al geopperd dat er op clubniveau een akkoord was en dat ook Sowah zelf een eventuele deal wel zou zien zitten.

De transfermarkt in Mexico sluit op zaterdag 14 september om 23.59 uur, dus was er nog wel wat tijd om de deal helemaal af te ronden. Nu wordt echter gezegd door Sacha Tavolieri dat de Ghanese aanvaller de deal zou hebben opgezegd.

Geen deal richting Mexico

Hij kon nochtans een contract tekenen voor twee seizoenen aan een half miljoen euro per jaar salaris, maar zei uiteindelijk nee tegen de zaak. En zo blijft Sowah voorlopig en meer dan waarschijnlijk bij Club Brugge.

Een grimmige zaak op komst, want hij speelde dit seizoen nog geen enkele minuut en lijkt niet in de plannen van Nicky Hayen voor te zullen komen. Zo wordt het een heel moeilijk verhaal voor hem om ooit nog door te breken in België.

Kamal Sowah Andreas Skov olsen

Drie jaar geleden werd Kamal Sowah door Club Brugge via Leicester City weggeplukt bij OH Leuven. De eerste maanden kreeg hij de nodige kansen, maar dat verdween al snel. De grote doorbraak kon hij nooit forceren bij blauw-zwart, waardoor er ook al uitleenbeurten richting AZ Alkmaar en Standard volgden.

Deze zomer was Sowah opnieuw bij Club Brugge, maar tot spelen kwam hij helemaal niet. Hij maakt zelfs geen deel uit van de A-kern. Wanneer komt er dan eindelijk de definitieve oplossing? Het blijft voorlopig afwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties