KV Kortrijk haalde spits van 6 miljoen euro weg voor de neus van reeks topclubs: "Er zijn heel wat mensen uit mijn omgeving die mijn keuze niet begrijpen"

KV Kortrijk haalde spits van 6 miljoen euro weg voor de neus van reeks topclubs: "Er zijn heel wat mensen uit mijn omgeving die mijn keuze niet begrijpen"
Foto: © photonews
Word fan van KV Kortrijk! 524

KV Kortrijk heeft deze zomer een enorm goede zaak gedaan door Roko Simic te halen. De spits van 6 miljoen euro wordt door zusterclub Cardiff City een seizoen lang bij de Kerels geplaatst.

KV Kortrijk was deze zomer nog op zoek naar een nieuwe spits, eentje die het verschil gaat kunnen maken dit seizoen. Die vonden ze op de laatste dag van augustus.

Cardiff City kaapte Roko Simic weg bij RB Salzburg. Nadien besloot de club om hem meteen aan KV Kortrijk uit te lenen voor één seizoen.

De 21-jarige spits heeft een marktwaarde van 6 miljoen euro en een leuke toekomst voor ogen. "Er zijn heel wat mensen uit mijn omgeving die mijn keuze niet begrijpen, maar ik zal hen lik op stuk geven door te tonen dat dit de juiste stap in mijn carrière is", begon hij bij Het Laatste Nieuws.

Maar Simic kon, niet verwonderlijk, op heel wat andere interesse rekenen. "Naast Cardiff trokken ook Sunderland, het Italiaanse Udinese en de Kroatische topclub Dinamo Zagreb aan mijn mouw. Maar het project van Cardiff én Kortrijk charmeerde me", vertelt hij.

"Er werden vanaf het eerste contact duidelijke afspraken gemaakt. Ik wist dus dat ik op huurbasis naar België zou trekken. Volgens mij de juiste zet, want de Jupiler Pro League staat hoog aangeschreven. Ik hoop hier veel goals te maken", besluit Simic met veel ambitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties