Waarom Genk voor de winterbreak de basis van nieuwe landstitel kan leggen

Waarom Genk voor de winterbreak de basis van nieuwe landstitel kan leggen
Foto: © photonews
Word fan van KRC Genk! 2008

Thorsten Fink heeft KRC Genk weer op de rails gekregen. Tegen Cercle Brugge pakten de Limburgers hun vierde opeenvolgende overwinning.

KRC Genk kende een wat moeizame start, maar ondertussen draait de motor op volle toeren. Er is nog veel werk aan de winkel, maar de resultaten zijn er wel.

Vier wedstrijden na elkaar werden winnend afgesloten. De Limburgers tellen nu evenveel punten als leider Club Brugge, maar hebben wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

Die inhaalmatch wordt morgen gespeeld, tegen RSC Anderlecht. Als Fink ook die drie punten weet te pakken, dan lijkt Genk helemaal gelanceerd om een gooi te doen naar de landstitel.

“Met vier zeges op rij kan je op dit moment alleen maar ‘proficiat’ zeggen tegen Genk. Nu moeten ze die lijn proberen door te trekken”, zegt Stef Wijnants aan Het Belang van Limburg. Voor nieuwjaar moeten Fink en co hun slag weten te slaan.

“Genk zou nu eigenlijk garen moeten spinnen bij de Europese belasting van de concurrenten. Club, Anderlecht, Union, Gent en Cercle moeten tot aan de winterstop vol aan de bak in Europa. Dat levert onvermijdelijk brokken op onderweg. Daar moet Genk optimaal van zien te profiteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties