Een gewaagde zet: heeft Antwerp zijn nieuwe geheime wapen gevonden?

Een gewaagde zet: heeft Antwerp zijn nieuwe geheime wapen gevonden?
Word fan van Antwerp! 2824

Antwerp heeft dit weekend met 2-0 gewonnen van Union Saint-Gilloise. Met Tjaronn Chery die betrokken was bij beide doelpunten.

Antwerp heeft een zeer bewogen zomer achter de rug. Na een teleurstellend seizoen waarin de club de finale van de Beker van België verloor en als laatste eindigde in de Champions Play-offs, zijn er veel veranderingen doorgevoerd.

Allereerst het vertrek van coach Mark Van Bommel. Hoewel de Nederlander slechts twee seizoenen aan het roer stond bij de Great Old, leidde hij hen naar enorm succes met 'den dubbel'.

Jonas De Roeck volgde Van Bommel op. De jonge coach stond voor een grote uitdaging: het team optimaal voorbereiden terwijl de selectie heel wat veranderde.

Tjaronn Chery, de eerste spraakmakende transfer van de Antwerpse zomermercato.

Vroeg in de transferperiode kondigde Antwerp de komst aan van een volledig onbekende speler in het Belgische voetbal: Tjaronn Chery. De 36-jarige aanvallende middenvelder tekende als transfervrije speler.

Chery heeft tijdens zijn carrière al op heel wat plekken gespeeld: naast Nederland ook in Turkije, Engeland, China en Israël. Hoewel het cv van de Surinaamse international lang niet kan tippen aan spelers als Vincent Janssen of Dennis Praet, heeft hij zich sinds het begin van het seizoen bewezen als een zeer belangrijke schakel voor Antwerp.

Als vaste basisspeler vanaf het begin van het seizoen heeft Tjaronn Chery al 3 doelpunten gemaakt en 1 assist gegeven. Met een goede snelheid ondanks zijn leeftijd, bezit Chery ook een uitstekend spelinzicht en een verwoestende linker. Je hoeft alleen maar zijn voorzet te zien die leidde tot het eerste doelpunt van Antwerp afgelopen zondag, en wat te denken van zijn volley die Anthony Moris geen kans gaf.

Zo heeft Antwerp besloten om van Tjaronn Chery een ervaren gids te maken voor een team dat volop in verandering is, met jonge talenten en ervaren spelers. Een gedurfde zet die voorlopig zijn vruchten afwerpt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties