Fransman maakt verrassende overstap naar aartsrivaal: 'Nooit zou ik ervoor spelen'

Robbie Maes
| 0 reacties
Fransman maakt verrassende overstap naar aartsrivaal: 'Nooit zou ik ervoor spelen'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse middenvelder Adrien Rabiot zal zijn carrière voortzetten in eigen land bij Olympique Marseille, zo heeft de club vandaag bevestigd.

Sinds deze zomer is Adrien Rabiot transfervrij. Voorheen speelde de middenvelder voor het Italiaanse Juventus waarin hij 212 wedstrijden voor speelden. Tijdens zijn periode bij de Oude Dame won hij een Scudetto, twee Italiaanse bekers en een Italiaanse Supercup.

Volgens Transfermarkt heeft hij een transferwaarde van 35 miljoen euro. Met zijn 29 jaar behoort de Fransman tot de categorie ervaren middenvelders in Europa.

Rabiot genoot zijn jeugdopleiding bij onder andere Manchester City en Paris Saint-Germain waar hij een indrukwekkende carrière heeft opgebouwd. Bij PSG vergaarde hij zes Ligue 1-titels, vier Franse bekers en vijf Coupe de la Ligue-trofeeën.

Nu gaat de Fransman nota bene bij de aartsrivaal voetballen. Als geboren Parijzenaar had hij zich vroeger uitgesproken over het idee om ooit voor Marseille te spelen. Desondanks tekent de middenvelder nu een contract tot 2026 bij de club uit het zuiden van Frankrijk.

In totaal verzamelde Rabiot al 48 caps voor Les Bleus. Hij was ook aanwezig tijdens de verloren WK-finale van 2022 tegen Argentinië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties