Geen Vincent Mannaert: nieuwe CEO van de voetbalbond is eindelijk bekend

Geen Vincent Mannaert: nieuwe CEO van de voetbalbond is eindelijk bekend
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De KBVB heeft na het ontslag van Piet Vandendriessche een nieuwe CEO aangesteld. Peter Willems werd aangesteld en krijgt een mandaat tot eind december 2025.

Piet Vandendriessche werd onlangs ontslagen bij de KBVB. Ze zijn bij de bond op zoek gegaan naar een vervanger en hebben die gevonden.

'De raad van bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Peter Willems aangesteld als CEO. Hij krijgt een mandaat tot eind december 2025', klink het bij de bond. 

'Willems werkt sinds februari van dit jaar bij de KBVB. Eerst als directeur Arbitrage, en sinds april ook als directeur Sport. Deze rol wordt nu uitgebreid', gaat de KBVB verder. 

'Om de werklast haalbaar te houden, valt het sportief departement niet meer rechtstreeks onder Peter Willems, wel onder een Sportief Comité binnen de raad van bestuur. Peter Willems vervoegt dat Sportief Comité.'

Vincent Mannaert werd eerder ook genoemd om CEO te worden. Hij heeft veel ervaring van in zijn tijd bij Club Brugge. Hij stelde zich kandidaat, maar trok zich niet veel later al terug.

'Met deze aanstelling wil de raad van bestuur rust en stabiliteit brengen, en de goede werking van de KBVB garanderen. Ondertussen blijft zij haar rol als strategisch orgaan waarborgen, en neemt ze de noodzakelijke tijd om de werking op lange termijn verder uit te tekenen', besluit de KBVB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties