Vincent Kompany steunt Thibaut Courtois en co: "Je bereikt een punt waarop het niet meer realistisch is"

Vincent Kompany steunt Thibaut Courtois en co: "Je bereikt een punt waarop het niet meer realistisch is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week hebben al een aantal spelers laten horen dat ze het niet eens zijn met het aantal wedstrijden die gespeeld moeten worden. Onder meer Rodri, Alisson, Courtois en nu ook... Vincent Kompany.

Een onderwerp dat steeds meer wordt aangekaart door spelers is het aantal wedstrijden dat ze op een seizoen moeten spelen. Manchester City-speler Rodri zei zelfs dat een staking dichterbij lijkt te komen.

Thibaut Courtois deelt zijn mening en liet dat ook al duidelijk merken. Liverpool-doelman Alisson Becker trok ook al aan de alarmbel.

Maar nu mengt ook Vincent Kompany zich. "Ik kan de spelers alleen maar steunen", begon hij volgens Het Nieuwsblad op zijn persconferentie. Hij kwam zelfs met een idee. "Het kan een oplossing zijn om een bovengrens vast te leggen voor het aantal wedstrijden."

"Ik denk dat er een duidelijke limiet moet komen. Zo kan de belastbaarheid beter beheerst worden. Als je 75 tot 80 wedstrijden per jaar speelt, bereik je een punt waarop het niet meer realistisch is. Deze mening heb ik al jaren."

Het grote aantal wedstrijden zorgt ervoor dat spelers sneller vermoeid raken, maar ook sneller blessures oplopen. "Daarnaast moet er een redelijke en verplichte periode van vakantie voorzien worden om te kunnen herstellen. Niet alleen de wedstrijden zijn overigens belangrijk, het aantal uren reistijd is ook van tel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Werder Bremen - Bayern München live op Voetbalkrant.com vanaf 15:30 (21/09).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties