Zetterberg geeft gouden raad aan bestuur Anderlecht over hoe ze spelers en coaches moeten recruteren

Zetterberg geeft gouden raad aan bestuur Anderlecht over hoe ze spelers en coaches moeten recruteren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Als een icoon als Pär Zetterberg spreekt, zouden ze bij Anderlecht misschien eens moeten luisteren. De voormalige speler en assistent van paars-wit heeft zo zijn ideeën van hoe het Anderlecht-DNA kan terugkeren.

Zetterberg weet waarover hij spreekt. Hij kent het publiek in het Lotto Park - al zal hij het altijd het Constant Vanden Stock-stadion blijven noemen - maar al te goed. Zij willen spektakel zien, goals, goed voetbal. En vooral: spelers die het DNA van de club in zich hebben.

Zetterberg speelde quasi enkel met zulke jongens tijdens zijn carrière. “Het Anderlecht-DNA hoort je spiegel te zijn. Binnen dat Anderlecht-DNA moet elke speler op elke positie aan een aantal voorwaarden voldoen", legt hij uit in HLN.

Je gaat geen spelers vinden die aan alle vereisten voldoen, maar op elke positie zijn er prioriteiten. "Een ‘nummer 10’, bijvoorbeeld, moet een goede passing hebben, een hoog voetbal-IQ, goed positiespel..."

"Eenmaal je de speler hebt gevonden die aan zo’n profiel voldoet, ga dan niet roepen: ‘Ja, maar hij kan niet lopen, hij heeft geen duelkracht...’ Da’s allemaal trainbaar. Zorg dat je spelers haalt die op elke positie puur naar voetbalkwaliteiten voldoen aan de norm voor een Anderlecht-voetballer."

Dat is volgens Zetterberg niet enkel van toepassing op de spelers. "Zo bouw je aan een elftal. Hetzelfde geldt voor de trainer. Hij moet offensief denken, risico’s durven te nemen, en vooral: hij moet liever met 4-3 winnen dan met 2-1. Dát is Anderlecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Anderlecht - Charleroi live op Voetbalkrant.com vanaf 20:45.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties