Hoe een wereldster een grote rol had in het bijna-vertrek van Raphael Onyedika bij Club Brugge

Hoe een wereldster een grote rol had in het bijna-vertrek van Raphael Onyedika bij Club Brugge

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raphael Onyedika heeft de laatste dagen enorme lof gekregen bij Club Brugge. Onder Nicky Hayen haalt de Nigeriaanse middenvelder zijn beste niveau. En dat terwijl hij niet in de bovenste schuif van Deila lag. Galatasaray dacht vorige week nog zijn slag te slaan, maar kwam van een kale reis thuis.

Begin september, toen de transfermarkten in West-Europa sloten, voerden enkele Turkse clubs, waaronder Galatasaray, hun onderhandelingen op. De Turkse topclub, aangemoedigd door de kersverse aanwinst Victor Osimhen, richtte haar aandacht op Raphael Onyedika van Club Brugge.

Osimhen en Onyedika zijn goede vrienden en Onyedika had ook gezien hoe de spits in Istanboel ontvangen werd. Hij kon er tevens meer gaan verdienen dan bij blauw-zwart.

Toen Galatasaray echter een formeel bod uitbracht, lag het bedrag ver onder de 20 miljoen euro die Club Brugge wilde ontvangen. Blauw-zwart maakte meteen duidelijk dat Onyedika niet te koop was, weet HLN. Er waren verschillende redenen voor deze beslissing.

Allereerst had de club geen tijd meer om een vervanger aan te trekken voor de bijna onmisbare middenvelder. “Hij is een enorm belangrijke speler die ook de anderen beter laat voetballen,” verklaarde coach Hayen.

Daarnaast had Club Brugge geen financiële noodzaak om te verkopen. Tot slot zijn de Bruggelingen tegenwoordig meer geneigd om deals te sluiten met topclubs uit West-Europa, zoals eerder gebeurde bij de transfers van Antonio Nusa naar RB Leipzig en Tajon Buchanan naar Inter Milaan.

Eenmaal terug in België, vlak voor de wedstrijd tegen Kortrijk, voerde Onyedika gesprekken met het management van Club Brugge. De clubleiding benadrukte hoe cruciaal hij was voor het team en legde uit dat een sterke Champions League-campagne deuren zou openen naar topclubs uit de grootste Europese competities.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Club Brugge - KAA Gent live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties