Leko geeft zijn bestuur troeven in handen: onverwachte resultaten maken Standard aantrekkelijker

Leko geeft zijn bestuur troeven in handen: onverwachte resultaten maken Standard aantrekkelijker
Foto: © photonews
Word fan van Standard! 2420

Had u er geld op ingezet dat Standard op dit moment achtste zou staan? Uiteraard spelen ze niet het meest aantrekkelijke voetbal, maar Ivan Leko heeft er met beperkte middelen wel iets neergezet. En dat is momenteel héél belangrijk voor de directie.

Standard Luik is dit seizoen een verrassend sterke defensieve kracht gebleken, ook al scoort de ploeg zelf weinig. Met een doelsaldo van slechts vier gescoorde doelpunten en drie tegengoals in acht wedstrijden, houdt Standard opvallend vaak de nul, met zes clean sheets.

Dit solide verdedigende werk is des te indrukwekkender gezien het feit dat er met Mathieu Epolo een onervaren 19-jarige doelman het doel verdedigt.

Hoewel er zorgen zijn over het gebrek aan aanvallend vermogen, slaagt Standard erin om dankzij een sterke organisatie, discipline en hard werken boven verwachting te presteren.

De ploeg vertoeft net onder de top zes, een opmerkelijk resultaat voor een club die voorafgaand aan het seizoen nog als mogelijke degradatiekandidaat werd gezien. De defensieve stabiliteit biedt een stevige basis, maar het gebrek aan doelpunten blijft een aandachtspunt.

Als Standard dit probleem niet aanpakt, zou de positie van de club weer kunnen verslechteren. Toch is het huidige succes van groot belang voor de club, zeker gezien de aanhoudende onzekerheid rond de verkoop van Standard. Potentiële investeerders gaan al sneller overstag bij een club die zevende staat dan bij een club die tegen degradatie vecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties