Genk-verdediger Matte Smets afwezig op training: "Hij heeft vijf kilo verloren"

Genk-verdediger Matte Smets afwezig op training: "Hij heeft vijf kilo verloren"
Foto: © photonews
Word fan van KRC Genk! 2008

Zaterdag speelt KRC Genk tegen KV Mechelen. Het blijft nog afwachten of Matte Smets op het veld zal kunnen staan. Hij zou vijf kilo verloren zijn na een buikgriepaanval.

KRC Genk heeft afgelopen weekend met 4-0 gewonnen van FCV Dender. Dat zonder Matte Smets, die voor het eerst in zeer lange tijd een officiële wedstrijd moest missen.

Hij was ziek, verklaarde coach Thorsten Fink na afloop. Toch zat de jonge verdediger op de bank. Opvallend is dan wel dat hij woensdag op training ontbrak.

Fink gaf wat meer uitleg bij zijn afwezigheid. "Matte heeft in totaal vijf kilo verloren bij een buikgriepaanval. Langzaam maar zeker komt hij weer op zijn stukken, donderdag keert hij wellicht terug op het oefenveld", vertelde hij bij Het Belang van Limburg.

Vijf kilo is niet niets, zeker voor een voetballer. Of hij zaterdag weer op de bank start blijft dus een vraagteken. Maar coach Thorsten Fink heeft een brede kern.

Afgelopen weekend stonden Carlos Cuesta en Mujaid Sadick naast elkaar op het veld. Ze deden het erg goed en er moet dus niet per se gewisseld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties