Jonge Belg maakt promotie naar A-kern van PSV en zit zelfs in de voorselectie van de Rode Duivels

Robbie Maes
| 0 reacties
Jonge Belg maakt promotie naar A-kern van PSV en zit zelfs in de voorselectie van de Rode Duivels

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Matteo Dams wordt definitief toegevoegd aan de A-kern van PSV. De 20-jarige Belgische verdediger, die voorheen uitkwam voor Jong PSV, wordt nu beloond voor zijn indrukwekkende ontwikkeling binnen de club.

De jonge linkspoot verruilde op zijn achtste de jeugdopleiding van Antwerp voor die van PSV. In de laatste drie competitiewedstrijden stond Dams zelfs negentig minuten op het veld, en vorige week maakte hij zijn debuut in de Champions League tegen Juventus.

De directeur voetbalzaken van PSV, Earnest Stewart, benadrukt dat Dams het schoolvoorbeeld is van de succesvolle jeugdopleiding van de club. Dams zelf kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en is vastbesloten om verder door te groeien binnen de club en prijzen te winnen.

De toevoeging aan de A-selectie van PSV is niet het enige goede nieuws voor Dams. Eerder deze week werd bekend dat hij ook deel uitmaakt van de voorlopige selectie van de Rode Duivels.

De 20-jarige Belg heeft volgens Transfermarkt een waarde van 350.000 euro. Zijn contract loopt nog tot 2025 bij PSV.

De leider in de Eredivisie speelt morgen een uitwedstrijd tegen het Willem II van Peter Maes. De Eindhovenaars hebben tot nu toe het maximum van de punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties