Belgische voetbalwereld rouwt om overlijden van Jacques Teugels (78), voormalige speler van Anderlecht, Union en RWDM

Belgische voetbalwereld rouwt om overlijden van Jacques Teugels (78), voormalige speler van Anderlecht, Union en RWDM
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze namiddag raakte bekend dat Jacques Teugels op 78-jarige is overleden. De voormalige aanvaller heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op het Brusselse voetbal.

Naast de strijd om de eerste plaats in het klassement zal de wedstrijd tussen RWDM en RAAL volgend weekend een bijzondere betekenis hebben. Beide clubs worden namelijk getroffen door het overlijden van hun voormalige speler Jacques Teugels.

Geboren net na de Tweede Wereldoorlog, speelde de Brusselaar tot 1968 bij RSC Anderlecht, voordat hij de overstap maakte naar Union Saint-Gilloise. Als Rode Duivel 13 keer geselecteerd, trok hij in 1971 naar RWDM. Hij bleef daar zes jaar en veroverde zelfs zijn tweede Belgische titel van zijn carrière.

Vervolgens speelde hij nog bij La Louvière, voordat hij in 1979 zijn voetbalschoenen definitief aan de haak hing. Het Belgisch voetbal wordt dan ook zwaar getroffen door zijn overlijden op 78-jarige leeftijd. De oorzaak van zijn dood is nog niet bekend.

De getuigenissen en eerbetuigingen beginnen zich op te stapelen. Zoals die van Thierry Dailly, een ander historisch figuur van RWDM: "Vaarwel Jacques! Je bent veel meer dan een vriend, je bent als een broer, een vader voor mij. We missen je nu al. Bedankt voor alles".

De redactie van Voetbalkrant wil zijn oprechte deelneming betuigen aan de familie en vrienden van Jacques Teugels, evenals aan degenen die hem hebben gekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties