Twee namen in de voorselectie van Didier Deschamps zorgen voor discussie in Frankrijk

Twee namen in de voorselectie van Didier Deschamps zorgen voor discussie in Frankrijk
Foto: © photonews
Word fan van Frankrijk! 74

Op 14 oktober zal Frankrijk naar het Koning Boudewijnstadion komen om de Rode Duivels te ontmoeten. De gebruikelijke discussies beginnen weer bij onze buren nadat bondscoach Deschamps zijn voorselectie bekendmaakte.

Na België opnieuw te hebben verslagen in de Nations League, zullen Les Bleus voor het eerst sinds 2013 terugkeren naar Belgische grond, waar ze destijds met 0-0 gelijkspeelden in het Koning Boudewijnstadion. Het Franse nationale team zal opnieuw naar de voet van het Atomium trekken, vier dagen na hun wedstrijd tegen Israël.

Zoals bij ons (waar de namen van Malinwa-doelman Ortwin De Wolf en de jonge verdediger van PSV Matteo Dams al bekend zijn), doen de eerste spelers die door Didier Deschamps zijn voorgeselecteerd stof opwaaien.

De Franse voetbalwereld ontsnapt ook niet aan discussies rond de nationale ploeg. Sommigen hebben namelijk nogal moeite met de aanwezigheid van Adrien Rabiot en Elye Wahi, twee spelers van Marseille die zijn geselecteerd door Deschamps, waarvan de geschiedenis bij Olympique de Marseille niet vergeten is.

Afwezig bij de laatste selectie, heeft Adrien Rabiot de afgelopen weken tumultueus beleefd, van een zomer zonder club tot zijn verrassende transfer naar Marseille. Aan de andere kant werd Elye Wahi nog nooit eerder opgeroepen voor Les Bleus. De 21-jarige aanvaller trok van Lens naar Marseille voor 25 miljoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties