Datum: 29/09/2024 13:30
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Bosuil
Antwerp walst over Beerschot in derby, wedstrijd definitief stopgezet nadat Beerschot-fans vuurpijlen op het veld blijven gooien
Brandon Morren vanuit Bosuilstadion
| 146 reacties

De Antwerpse derby is definitief stopgezet in de 75e minuut. Bij een 4-0 voorsprong voor Antwerp gooiden de bezoekende fans vuurpijlen op het veld, ook nadat de spelers al eens naar binnen werden gestuurd.

Antwerp en Beerschot speelden zondag, voor het eerst in lange tijd op het hoogste niveau, nog eens tegen elkaar. Jonas De Roeck behield het vertrouwen bij Antwerp, terwijl Dirk Kuyt maar liefst zes wissels doorvoerde. Verlinden en Shinton waren de opvallendste afwezigen.

Met wat vertraging, na een hele pyro-show van het Antwerpse publiek, werd de wedstrijd op gang getrapt. Na twee minuten was de toon al gezet na een opstootje tussen Vincent Janssen en een Beerschot-speler. Na vijf minuten kreeg Weymans al een eerste gele kaart.

Janssen Vincent
© photonews

Meteen werd duidelijk dat het een bitsige strijd zou worden. Er werd veel geknokt op het veld, constant duels. Antwerp nam de wedstrijd snel in handen. Na 20 minuten spelen kwam Valencia oog in oog met doelman Matijas, maar die bracht redding.

Kort voor het halfuur kon Ondrejka de thuisploeg op voorsprong zetten. Janssen verlengfde de bal heerlijk tot bij de Zweed, die nadien met een ferme knal kon besluiten. Zo gingen beide ploegen uiteindelijk rusten met een 1-0 ruststand, waar Beerschot nog blij mee mag zijn. Na kansen van Valencia en Janssen had het evengoed 2-0 of 3-0 kunnen staan.

Na de rust kwam Antwerp als scherpste ploeg uit de kleedkamers. De kansen volgden en kort voor het uur kon Chery er met een heerlijke knal voor de 2-0 zorgen. Vanaf toen ging het heel snel. Enkele minuten later scoorde hij op gelijkaardige wijze, alweer met een lekkere knal, de 3-0.

Toen Janssen er een minuut later 4-0 van maakte, hadden de Beerschot-fans er duidelijk genoeg van. Ze begonnen pyro op het veld te werpen, waarna doelman Matijas het probeerde op te ruimen. Rond de 75e minuut gebeurde dit een tweede keer. Volgens de regels moesten de spelers dus naar binnen, wat ook gebeurde.

© photonews

De spelers kwamen na zo'n 10 minuten weer naar buiten. Nog geen minuut later werd er alweer pyrotechnisch materiaal op het veld geworpen. Scheidsrechter D'Hondt kon moeilijk anders dan de wedstrijd definitief staken, wat ook gebeurde... Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.