Reactie Felice Mazzu drukt zijn stempel bij STVV: trainer duidt zijn belangrijke ingreep tegen Cercle

Felice Mazzu drukt zijn stempel bij STVV: trainer duidt zijn belangrijke ingreep tegen Cercle
Foto: © photonews
Word fan van STVV! 478

STVV is nog altijd ongeslagen onder Felice Mazzu. Het pakte zeven op negen onder zijn nieuwe coach, die ook een duidelijk plan heeft.

Na amper zes wedstrijden, maar wel met 3 op 18 besloot Sint-Truiden zijn Italiaanse coach Christian Lattanzio aan de deur te zetten. Felice Mazzu nam tijdens de interlandbreak over en doet het een pak beter. 

Hij begon meteen met zes op zes tegen OH Leuven en Beerschot, zondag speelde STVV gelijk tegen Cercle Brugge dankzij een late gelijkmaker. Sint-Truiden telt nu tien punten en staat binnen de drie punten van de top acht. 

Verticaliteit belangrijk voor Mazzu

"We zijn met Mazzu voorlopig een mooi verhaal aan het schrijven", zei verdediger Rein Van Helden. "Daar moeten we nu verder aan bouwen." Met wedstrijden tegen Gent (thuis), Genk (uit) en Westerlo (thuis) wordt dat wel niet makkelijk. 

Mazzu heeft wel een duidelijk plan, waarbij hij niet te veel de lange bal wil gebruiken. Daarom wisselde hij tegen Cercle ook Yamamoto voor Ito aan de rust. "Ik vroeg om verticaliteit, maar niet om zomaar de bal weg te trappen."

"Ito zorgde voor een ommekeer met zijn creativiteit. Hij bracht meer rust aan de bal, waardoor we uiteindelijk ook konden scoren", stelde Mazzu nog. Zijn ingreep zorgde mee voor de ommekeer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties