Na al het geleur en alle geruchten: 'Barcelona neemt definitieve beslissing over Frenkie de Jong en deelt die ook meteen mee aan Nederlander'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Na al het geleur en alle geruchten: 'Barcelona neemt definitieve beslissing over Frenkie de Jong en deelt die ook meteen mee aan Nederlander'
Foto: Photonews
Word fan van Barcelona! 3031

FC Barcelona heeft een beslissing genomen over Frenkie de Jong. De Catalaanse grootmacht wil door met de Nederlander. Maar het zal wel aan andere voorwaarden moeten gebeuren.

De voorbije transferperiodes leurde FC Barcelona van topclub naar topclub met één doel: Frenkie de Jong slijten. De Nederlander behoort - mede door betalingsuitstel tijdens de coronaperiode - tot één van de bestbetaalde spelers ter wereld.

En dat loon kan het financieel geplaagde Barça simpelweg niet meer dragen. PSG, Manchester United en Bayern München waren de voorbije seizoenen klaar om de Jong binnen te halen, maar de middenvelder weigerde elke verhuis. 

de Jong Frenkie
Photonews

De Spaanse media weten dat Barça een definitief standpunt heeft ingenomen. Het contract van de Jong loopt nog tot medio 2027, maar de Catalanen willen nu al praten over een verlenging. 

In het Nederlands: de Jong kan een nieuw (langdurig) contract tekenen, maar zal moeten inleveren. Al moeten we ook hier een kanttekening plaatsen. De 54-voudig Nederlands international zal nog steeds tot de bestbetaalde spelers van de kern behoren.

Ligt de toekomst van Frenkie de Jong bij FC Barcelona?

De Jong maakt er zelf geen geheim van dat zijn voorkeur ook de komende jaren in Camp Nou zal liggen. De middenvelder is dan ook bereid om te praten, maar Deco zal niét met een belachelijk aanbod moeten aandraven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties