KAA Gent bereidt zich voor op historische clash tegen Chelsea met een terugblik: "Het record aantal aanwezige fans droeg bij aan een onvergetelijke avond"

Robbie Maes
| 0 reacties
KAA Gent bereidt zich voor op historische clash tegen Chelsea met een terugblik: "Het record aantal aanwezige fans droeg bij aan een onvergetelijke avond"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Morgen speelt KAA Gent voor de derde keer in de clubgeschiedenis een Europese topaffiche in Londen. Danijel Milicevic en Sven Kums haalden bij Het Nieuwsblad herinneringen op.

De gedachten gaan terug naar Wembley toen KAA Gent een 2-2-gelijkspel behaalde tegen Tottenham Hotspur. Danijel Milicevic herinnerde zich de unieke sfeer nog levendig. "Het record aantal aanwezige fans droeg bij aan een onvergetelijke avond."

Louis Verstraete Eriksen Tottenham Gent
© photonews

Sven Kums de aanvoerder van KAA Gent, was ook aanwezig bij de wedstrijd tegen West Ham en weet hoe bijzonder deze topduels zijn. “Je hoeft niemand te motiveren voor zo’n wedstrijd”, zegt hij aan de krant.

Kums beseft dat Chelsea de grote favoriet is. Volgens hem hebben de Gentse spelers niets te verliezen, wat hen een zekere vrijheid geeft.

Hoewel Kums geen specifieke handleiding heeft voor het spelen van een Europese gala-avond, zijn er volgens hem enkele belangrijke vuistregels. Zo is het cruciaal om de wedstrijd te benaderen zoals elke andere, ondanks de grote tegenstander.

Met de steun van ervaren mannen zoals Milicevic en Kums is de jonge Gentse garde van coach Wouter Vrancken alvast goed voorbereid. De wedstrijd op Stamford Bridge start morgen om 21 uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties