"Thibaut Courtois heeft doodsbedreigingen ontvangen": Real Madrid-coach Ancelotti gaat in tegen Diego Simeone

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Thibaut Courtois heeft doodsbedreigingen ontvangen": Real Madrid-coach Ancelotti gaat in tegen Diego Simeone
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Thibaut Courtois werd door Diego Simeone beschuldigd van het provoceren van de supporters van Atlético Madrid. Real Madrid-coach Carlo Ancelotti was daar niet blij mee.

Tijdens de Madrileense derby werd Thibaut Courtois rond de 70e minuut bekogeld met projectielen. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd, maar daarna verdedigde Diego Simeone het gedrag van zijn publiek door te beweren dat Courtois de tegenstanders zou hebben "uitgedaagd".

Een beschuldiging die Carlo Ancelotti niet kon appreciëren. "Zeggen dat Courtois de supporters heeft aangezet om op deze manier te handelen, is de aandacht afleiden van het echte probleem", betreurt de coach van Real Madrid. "Dit soort gewelddadige acties hebben geen plaats in ons voetbal. Noch bij Atlético noch elders."

"Thibaut Courtois ontving doodsbedreigingen! Er valt niets aan toe te voegen", gaat Ancelotti verder. "Simeone kan een andere mening hebben, maar voor mij is het heel duidelijk."

El Chiringuito, een bekend Madrileense medium, onthulde na de wedstrijd dat er vanuit de tribunes van het Wanda Metropolitano "Courtois, sterf!" te horen was. Thibaut Courtois had gebaren gemaakt naar het vijandige publiek na het doelpunt van Real, maar de reactie leek buitensporig.

Woensdag neemt Real Madrid het op tegen Lille OSC in Frankrijk om 21.00 uur. Een grote test voor de Fransen, die hun Champions League-campagne slecht begonnen door te verliezen van Sporting CP.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Lille OSC - Real Madrid live op Voetbalkrant.com vanaf 21:00.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties