"Een referentiematch": Malick Fofana maakt indruk bij Lyon en is klaar om zich te laten zien bij de Rode Duivels

"Een referentiematch": Malick Fofana maakt indruk bij Lyon en is klaar om zich te laten zien bij de Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Domenico Tedesco heeft zijn selectie onthuld voor de komende wedstrijden in de Nations League. Malick Fofana, die de laatste tijd erg goed bezig is, werd ook opgeroepen.

Na zijn opkomst bij KAA Gent vorig seizoen, besloot Malick Fofana om de grote sprong te wagen. De jonge linkervleugelspeler tekende afgelopen winter bij Lyon.

Een transfer van bijna 20 miljoen euro, wat aantoont hoeveel vertrouwen Lyon in hem heeft en in zijn enorme kwaliteiten. Na enkele 'rustigere' eerste maanden begint Fofana nu te schitteren bij de Franse club.

Dit seizoen staat hij al op 3 doelpunten en 2 assists in 8 wedstrijden. Donderdag in de Europa League tegen Glasgow Rangers scoorde Fofana een brace en gaf hij een assist.

Na zijn geweldige prestatie werd hij geprezen door zijn coach, Pierre Sage. "Dit creëert een basis voor hem. Deze basisplaats is een referentie."

Fofana werd beloond voor zijn goede prestaties, met zijn eerste oproep voor de Rode Duivels. "We wilden Malick Fofana zien tijdens deze bijeenkomst. Hij zal misschien wat speeltijd krijgen. Hij heeft donderdagavond een brace gescoord bij Lyon, ook al was de beslissing om hem te selecteren al genomen", verklaarde bondscoach Domenico Tedesco op een persconferentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties