Geen uitfans tijdens de Clasico: Anderlecht-fans hebben besloten om actie te ondernemen

Geen uitfans tijdens de Clasico: Anderlecht-fans hebben besloten om actie te ondernemen
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht ontvangt zondagnamiddag Standard in het Lotto Park. Bezoekende fans zullen niet aanwezig zijn, en daarom zal er door het thuispubliek geprotesteerd worden.

Op zondag staat de Belgische Clasico weer op het programma. Anderlecht en Standard kijken elkaar dan weer in de ogen, al zal er minder sfeer zijn dan anders.

Het liep al vaker uit de hand naast het veld na een Clasico. In december van vorig jaar gebeurde dit weer na een wedstrijd in de Croky Cup.

Daarop werd besloten om bezoekende fans niet meer toe te laten tijdens de Clasico, tot aan het einde van dit seizoen. Een beslissing die fans van beide clubs niet smaken.

Dit weekend zullen er dus geen Standard-fans in het Lotto Park aanwezig zijn. Volgens La Dernière Heure heeft sfeergroep Mauves Army besloten om actie te ondernemen.

Tijdens de eerste 12 minuten van de wedstrijd zal het Lotto Park stil zijn, uit protest tegen het weren van uitfans. Later op het seizoen, wanneer paars-wit naar Luik trekt, mogen Anderlecht-fans ook niet meereizen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties