Actie Mauves Army heeft ook nog ander ambetant gevolg: cultheld komt de aftrap niet geven

Actie Mauves Army heeft ook nog ander ambetant gevolg: cultheld komt de aftrap niet geven
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

RSC Anderlecht neemt het morgen om 13u30 op tegen Standard, maar de sfeer zal anders zijn dan gewoonlijk. En dat heeft zo ook zijn invloed op de plannen van de club.

Er zijn geen uitfans toegelaten, wat het gevolg is van collectieve straffen naar aanleiding van eerdere ongeregeldheden tussen de harde kernen van beide clubs. Anderlecht had een plan om extra sfeer te creëren, maar dat plan werd afgeblazen door een protest van Mauves Army.

Supportersgroep Mauves Army heeft aangekondigd de eerste 12 minuten van de wedstrijd stil te blijven uit protest tegen het verbod op uitfans. Dit protest is gericht tegen de collectieve straffen die de clubs hebben ingesteld om incidenten tussen de harde kernen te voorkomen.

Het gebrek aan uitfans zorgt ervoor dat de wedstrijd een "stille Clasico" dreigt te worden. Hoewel Mauves Army protesteert, is de beslissing van de clubs om geen uitfans toe te laten begrijpelijk gezien de herhaaldelijke incidenten bij deze wedstrijden.

Geen Wasilewski

De harde kernen van Anderlecht en Standard hebben in het verleden vaak voor problemen gezorgd, en de clubs waren die ongeregeldheden meer dan beu.

Een geplande actie van Anderlecht om voormalig speler Marcin Wasilewski de aftrap te laten geven, werd ook geschrapt. Dit zou voor extra sfeer hebben gezorgd, vooral omdat Wasilewski een populair figuur is onder de fans en vanwege zijn bekende incident met Axel Witsel. Maar vanwege het protest van Mauves Army heeft Anderlecht besloten dit plan te annuleren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Anderlecht - Standard live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30 (06/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties