Analist heeft één opvallende conclusie voor Anderlecht-Standard: "Ze hebben absoluut niets te verliezen"

Analist heeft één opvallende conclusie voor Anderlecht-Standard: "Ze hebben absoluut niets te verliezen"

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De Clasico is toch nog altijd een speciale wedstrijd, ongeacht de stand van beide ploegen in de rangschikking. Philippe Albert, consultant van de RTBF, ziet de afwezigheid van de Luikse fans als een grote troef voor Anderlecht.

"Zolang Anderlecht thuis speelt, denk ik dat Anderlecht de favoriet blijft voor zijn supporters. Er zal een geweldige sfeer zijn, helaas zonder de supporters van Standard", aldus Albert.

"De nederlaag van de Luikenaars tegen Westerlo heeft pijn gedaan. Leko bleef positief, en we zullen zien hoe zijn team zich ontwikkelt tegen Anderlecht. Wat er ook gebeurt, voor mij is Anderlecht de grote favoriet voor deze wedstrijd.”

Standard heeft wel de wapens om Anderlecht pijn toe doen. “Standard moet eerst de goede organisatie behouden die sinds het begin van het kampioenschap bestaat en profiteren van de tegenaanvallen die zich zullen aandienen."

"Ze moeten ook letten op de twee aanvallers van Standard, Eckert Ayensa en Zeqiri, die elke tegenstander pijn kunnen doen. Ze zullen ook het middenveld moeten versterken. Ik denk dat Price zal starten in plaats van Kuavita."

Albert ziet ook dat het voor paars-wit belangrijker is dan voor Standard. "Hoe dan ook, Standard heeft een succesvolle start van het seizoen, terwijl Anderlecht misschien iets minder presteert. Alle druk ligt op de schouders van Anderlecht; Standard heeft absoluut niets te verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Anderlecht - Standard live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30 (06/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties