Clasico tussen Anderlecht en Standard met nog wat minder sfeer: Mauves Army komt met duidelijke boodschap

Clasico tussen Anderlecht en Standard met nog wat minder sfeer: Mauves Army komt met duidelijke boodschap
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen Anderlecht en Standard zal heel stil beginnen. Mauves Army, de Ultras van paars-wit, zijn het immers niet eens met de straffen die zijn opgelegd en boycotten het begin van de wedstrijd.

Zondagmiddag speelt Standard tegen Anderlecht, maar de Rouches zullen het moeten doen zonder hun uitfans. Door incidenten tussen de supportersgroepen in het verleden hebben de clubs afgesproken dat de onderlinge duels tot het einde van het seizoen zonder uitfans zullen plaatsvinden.

Deze beslissing stuit op kritiek van Mauves Army 2003, een fanclub van Anderlecht. Zij zijn het niet eens met het verbod op uitfans en hebben daarom besloten de eerste twaalf minuten van de wedstrijd niet aanwezig te zijn.

Met deze actie willen ze benadrukken hoe belangrijk de aanwezigheid van supporters, zowel thuis- als uitfans, is voor een voetbalwedstrijd. Volgens Mauves Army is de 12e man "een niet-onderhandelbare voorwaarde" voor de organisatie van wedstrijden.

De afwezigheid van de fans van Standard en de geplande actie van Mauves Army zorgen alvast voor een bijzondere sfeer bij deze klassieker in het Belgische voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Anderlecht - Standard live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30 (06/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties