David Hubert heeft een heel goeie herinnering aan... doelman Standard

David Hubert heeft een heel goeie herinnering aan... doelman Standard
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De langverwachte Clascio-dag is aangebroken. David Hubert zal een van de grootste momenten van zijn jonge trainerscarrière beleven.

Voordat hij de U18 van Anderlecht en zelfs het eerste team overnam bij het vertrek van Brian Riemer, was het bij de Sporting dat David Hubert de laatste ballen van zijn spelerscarrière aanraakte. Hij bracht inderdaad al zijn ervaring naar de RSCA Futures tijdens het seizoen 2022/2023, en hing bijna een jaar geleden zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

De realiteit van het veld is dus nog steeds vers in het geheugen. Om daarvan overtuigd te raken, laten we teruggaan naar zijn laatste professionele doelpunt. Dat was in november 2022... tegen de U23 van Standard. Op het wedstrijdformulier staan enkele interessante namen.

Zijn doelpunt? Hubert scoorde tegen Matthieu Epolo met een mooie kopbal, mooi bediend door Chris Lokesa. Na 11 minuten leidden de RSCA Futures onder leiding van Guillaume Gillet al met 2-0.

David Hubert kent enkele Luikenaars goed

In het team zat ook een zekere Ilay Camara, die Hubert vandaag aan de overkant van het veld zal ontmoeten. Op de bank zaten onder andere Nilson Angulo, terwijl Lucas Stassin in de spits stond opgesteld.

Tussen de palen had Bart Verbruggen een strafschop van Alexandro Calut gestopt op het uur. Naast Calut en Epolo, had SL 16 jongens opgesteld zoals Noah Ohio, Ilyes Ziani (nu bij RWDM), Lucas Noubi en Léandre Kuavita.

De RSCA Futures wonnen uiteindelijk met 3-0. David Hubert zou vanmiddag zeker zijn handtekening zetten voor zo'n resultaat. De sfeer zal in ieder geval wat warmer zijn dan destijds in het Koning Boudewijnstadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Anderlecht - Standard live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties