"Dit was ongezien!" - Politie staat verstomd na grote rellen in Beveren, zes agenten gewond

"Dit was ongezien!" - Politie staat verstomd na grote rellen in Beveren, zes agenten gewond
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de beladen derby tussen SK Beveren en Lokeren-Temse ontstonden zaterdagavond hevige rellen in de straten van Beveren.

Na de 0-1 nederlaag van de thuisploeg probeerde een groep van ongeveer vijftig SK Beveren-supporters de harde kern van Lokeren-Temse te bereiken, maar agenten versperden hun weg. Toen dit mislukte, keerde de groep zich tegen de politie en begon hen met verschillende projectielen te bekogelen.

In beide kampen vielen uiteindelijk gewonden. De politie slaagde erin de doorgang naar de parking van Lokeren-Temse te blokkeren, maar dit leidde tot zware confrontaties. Op beelden is te zien hoe gemaskerde supporters de politie bekogelden met hekken, straatmeubilair, verkeersborden, en zelfs knalbommen en vuurwerk.

Het geweld op deze schaal was ongezien, aldus commissaris Rob De Jonghe van de lokale politiezone Waasland-Noord bij HLN. Tijdens de rellen gooide een van de supporters een grote steen naar een politiecombi, die gelukkig geen ernstige schade opliep.

Vijf agenten raakten lichtgewond, terwijl een zesde gehoorschade opliep. Ook verschillende supporters raakten gewond, waarvan één naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De politie moest uiteindelijk paarden en een waterkanon inzetten om de supporters terug te drijven.

Meerdere relschoppers werden gearresteerd, zowel administratief als gerechtelijk, hoewel het exacte aantal arrestaties nog niet duidelijk is. Veel van de betrokkenen hadden al een stadionverbod en verzamelden zich buiten het stadion. De politie gaat nu verder met het bestuderen van camerabeelden om zoveel mogelijk daders te identificeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties