Rode Duivel is held in beladen stadsderby en zet Tedesco onder druk

Robbie Maes
| 0 reacties
Rode Duivel is held in beladen stadsderby en zet Tedesco onder druk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een spannende derby tussen Sevilla en Betis Sevilla was het Dodi Lukebakio die de held van de avond werd met een perfect omgezette strafschop.

De Rode Duivel speelde de hele wedstrijd. De aanvaller zorgde ervoor dat Sevilla met 1-0 kon zegevieren in de stadsderby.

Sambi Lokonga mocht 20 minuten voor het einde invallen. De spanning nam nog even toe toen Tanguy Nianzou in de slotfase een dubbele gele kaart ontving, waardoor Sevilla met tien man eindigde.

Voor de Nations League-wedstrijden tegen Italië en Frankrijk heeft bondscoach Domeniko Tedesco enkel Dodi Lukebakio opgroepen. Sambi Lokonga val andermaal naast de selectie. Benieuwd of Lukebakio een basisplaats krijgt.

Ondanks meerdere kansen om de score uit te breiden, bleef het bij deze kansloze overwinning. De overwinning was van groot belang voor Sevilla, dat na de zege nu gelijk staat met stadsrivaal Betis.

Met deze overwinning klimt Sevilla naar een plek in de linkerkolom van de ranglijst, wat hen een boost geeft in de strijd om Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties