RSCA Futures zitten dik in de problemen, project staat op wankelen: "Dit begint mentaal zwaar te worden"

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

SCA Futures heeft opnieuw een teleurstellende nederlaag geleden, dit keer tegen Jong Genk, wat hun zesde verlies van het seizoen betekende. De Brusselaars slaagden er wederom niet in te scoren en gaan de interlandbreak in met slechts 1 op 21 punten.

De druk om een eerste overwinning te boeken neemt toe, maar de gewenste kentering bleef ook dit weekend uit. “Meestal probeer ik de druk wat af te houden, maar dit keer had ik mijn ploeg toch duidelijk gemaakt dat een eerste overwinning zo stilaan een must werd”, verklaarde coach Jelle Coen voor de wedstrijd.

Ondanks de stevige start van RSCA Futures, met een vroeg afgekeurd doelpunt van Gassimou Sylla wegens buitenspel, wisten ze hun kansen niet te benutten. Sylla kreeg nog een uitgelezen kans, maar doelman Mike Penders van Jong Genk hield zijn ploeg overeind.

Aan de andere kant kreeg ook Thomas Claes twee goede mogelijkheden, maar Anderlecht-goalie Timo Schlieck stond paraat. De wedstrijd golfde heen en weer zonder dat een van beide teams het overwicht wist te pakken in de eerste helft.

Na de rust kwam Jong Genk op voorsprong. Saïdou Touré profiteerde van een flater in de verdediging van RSCA Futures en scoorde de 1-0. De bezoekers reageerden snel, maar het geluk was niet aan hun zijde. Lilian Vergeylen schoot naast, en een vrije trap van Amando Lapage raakte de dwarslat. Anderlecht kreeg nog kansen, maar wist het net niet te vinden, wat hun frustratie verder deed toenemen.

Coach Jelle Coen erkende de zware mentale druk die op zijn team rust na de reeks nederlagen: “Mentaal wordt die opeenvolging van nederlagen zwaar om te dragen, maar we gaan blijven knokken om het tij te keren", aldus Coen bij Het Nieuwsblad.

Anderlecht investeerde heel veel om zijn jeugd in de Challenger Pro League te laten aantreden. Een degradatie zou het project op losse schroeven zetten. Maar je kan niet blijven steeds jonger gaan en geen consequenties hebben.