Anderlecht grijpt in na incidenten op Real Sociedad

Anderlecht grijpt in na incidenten op Real Sociedad
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 4205

Afgelopen week maakten enkele Anderlecht-fans zich niet populair tijdens de uitwedstrijd tegen Real Sociedad. Het liep uit de hand in het bezoekersvak, waar enkele personen besloten om stoeltjes naar het vak onder hen te gooien.

Anderlecht nam het vorige week in de Europa League op tegen Real Sociedad. Onder David Hubert werd er met 1-2 gewonnen op Spaanse grond.

Maar tijdens de wedstrijd liep het naast het veld niet helemaal volgens plan. Enkele bezoekende fans vonden het nodig om stoeltjes en andere voorwerpen naar thuisfans in het vak onder hen te gooien.

Nadien werden er vijf supporters aangehouden door de Spaanse politie. Twee van hen kwamen vroeg vrij, terwijl de drie anderen iets langer moesten blijven. Uiteindelijk werden ze zonder straf vrijgelaten.

Hetzelfde geldt niet voor Anderlecht zelf. De club riskeert een boete van 50.000 euro. Paars-wit wil de eigen supporters die in fout waren wel niet zomaar laten doen.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft de club bij de Spaanse politie camerabeelden opgevraagd van de incidenten. Anderlecht zou de fans ter verantwoording willen roepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties