"Er wordt steeds meer gesproken over staken" - Gaan topspelers de competities lam leggen in protest?

"Er wordt steeds meer gesproken over staken" - Gaan topspelers de competities lam leggen in protest?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aymeric Laporte, verdediger van Al-Nassr en EK-winnaar met Spanje, heeft zijn zorgen geuit over het steeds intensiever wordende speelschema. Tijdens een interview op RMC Sport liet hij weten dat spelers onderling steeds vaker praten over de mogelijkheid van een staking.

"Het ritme ligt te hoog, er zijn te veel wedstrijden", verklaarde Laporte. Spelers die actief zijn in competities zoals de Champions League en de Nations League kampen met een moordend schema, waarbij soms bijna zeventig wedstrijden per seizoen worden gespeeld.

Laporte ziet een staking als een mogelijke oplossing om aandacht te vragen voor de groeiende druk op de spelers. “Een staking van de spelers? Dat is de enige oplossing die we zien", zei hij.

De verdediger wees erop dat het aantal wedstrijden de laatste jaren alleen maar is toegenomen, mede door de uitbreiding van toernooien zoals de Nations League en het WK voor clubs. "Het zijn echt veel duels", voegde hij eraan toe.

Volgens Laporte begint de fysieke tol van het volle speelschema zich steeds meer te tonen. "Meerdere Spaanse spelers ontbreken vanwege fysieke problemen. Als je waarschuwt, moet je achteraf niet verbaasd zijn. Dit is een onhoudbare situatie", aldus Laporte.

Hij benadrukte dat de vermoeidheid niet alleen de gezondheid van de spelers bedreigt, maar ook de kwaliteit van het spel aantast. "Het tempo ligt lager en de kwaliteit neemt af", waarschuwde hij.

Spelers worden volgens Laporte onvoldoende beschermd tegen de gevolgen van het overvolle programma. Ondanks het vermaak dat het voor toeschouwers biedt, vreest hij dat de intensieve speelschema's uiteindelijk meer schade zullen aanrichten, zowel fysiek als qua speelkwaliteit. Laporte zal deze interlandperiode met Spanje aantreden tegen Denemarken en Servië in het kader van de Nations League, maar de vraag blijft hoe lang spelers dit ritme nog kunnen volhouden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties