Hoezo, geen geld in kas? 'Om deze héél duidelijke reden én met dit geld gaat Antwerp FC een nieuwe tribune bouwen'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Hoezo, geen geld in kas? 'Om deze héél duidelijke reden én met dit geld gaat Antwerp FC een nieuwe tribune bouwen'
Foto: © photonews
Word fan van Antwerp! 2829

Antwerp FC wil zo snel mogelijk in een volledige Bosuil voetballen. Paul Gheysens heeft de bouwvergunning voor een tijdelijke Tribune 2 aangevraagd. Hoezo, geen geld in kas?

Om nog even te herhalen: de huidige Tribune 2 is vervallen en leeg. Er worden geen fans meer toegelaten, terwijl Paul Gheysens geen akkoord vindt met de eigenaar van de gronden (Tania Mintjens, nvdr.) om de grond ook effectief te kopen.

"Als het Antwerpse stadsbestuur niets doet zie ik geen andere mogelijkheid dan een verhuis", dreigde Gheysens enkele jaren geleden na de gewonnen landstitel nog. Zo'n vaart zal het niet lopen. 

Paul Gheysens
© photonews

The Great Old heeft een bouwvergunning aangevraagd voor een tijdelijke nieuwe tribune. Gheysens wil de iconische Tribune 2 slopen en vervangen door een eenvoudige tribune die plaats zal bieden aan zo'n 5.000 fans. Plaats voor VIPS, restaurants,… Allemaal niet nodig. 

Heeft Gheysens - zijn bedrijven beleven op financieel vlak woelige tijden - een pot geld gevonden onder De Bosuil? Het antwoord is héél simpel: nee, maar… een lege tribune kost Gheysens meer geld. 

Het Laatste Nieuws berekent dat leegstand van Tribune 2 een verlies van 25.000 euro per wedstrijd met zich meebrengt. Zoals hierboven reeds beschreven is Antwerp niet van plan om een meesterwerk neer te poten, maar eerder een eenvoudige zittribune. 

Antwerp FC wil nieuwe (tijdelijke) tribune zelf financieren

Meer zelfs: op zo'n twee seizoenen tijd zou de kost van die tijdelijke tribune afgelost zijn en wordt er over pure winst gesproken. Terwijl het er evengoed naar uitzoet dat de vete met Mintjens de eerstkomende jaren niét zal opgelost worden.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties