Zonde! Steengoeie speler zit bij de beloften te verkommeren, maar dat heeft hij aan zichzelf te wijten: speelvogel à la lettre

Zonde! Steengoeie speler zit bij de beloften te verkommeren, maar dat heeft hij aan zichzelf te wijten: speelvogel à la lettre
Word fan van Union SG! 268

Loïc Lapoussin, ooit een smaakmaker bij Union, bevindt zich nu op een zijspoor nadat hij naar de B-kern is verwezen wegens een gebrek aan professionalisme.

De speler, die ooit grote sier maakte onder trainers zoals Felice Mazzu, traint en speelt nu met de U23 van Union in de lagere regionen van het Belgische voetbal. Ondanks zijn degradatie lijkt hij zich goed aan te passen, lachend dat het "een flashback is naar zijn jeugdjaren, maar dan als ancien", laat hij optekenen bij Het Nieuwsblad.

Zijn conflicten begonnen onder Karel Geraerts en escaleerden onder Alexander Blessin, waarna de club hem in juni naar de B-kern stuurde. Hij traint nu op bescheiden velden met beperkte faciliteiten, maar behoudt een positieve houding. Coach Naïm Aarab roemt Lapoussin’s kwaliteit en invloed op het veld, al speelt hij duidelijk onder zijn niveau.

Lapoussin zijn excapades zijn bij iedereen in Brussel gekend. Nochtans is de winger er graag gezien onder de supporters aangezien hij na de match telkens een glas met hen komt drinken.

Union hoopt nog steeds zo'n 2 miljoen euro voor Lapoussin te krijgen, met deze zomer bijna een akkoord met Hull City dat last-minute mislukte. Hoewel Felice Mazzu interesse toonde om hem naar STVV te halen, ziet Lapoussin zichzelf niet terugkeren naar België en wil hij liever via de "grote poort" vertrekken.

Ondanks de tegenslagen blijft Lapoussin gefocust op zijn toekomst. Hij ziet zijn tijd bij de U23 niet als verloren, maar als een leerervaring: "Dit maakt me sterker voor de toekomst." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties