Philippe Albert haalt alweer uit naar Tedesco: "Ik zou hem niet hebben gehouden na het EK"

Philippe Albert haalt alweer uit naar Tedesco: "Ik zou hem niet hebben gehouden na het EK"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België speelde donderdagavond 2-2 gelijk tegen Italië. Overtuigen konden de Rode Duivels wel niet.

Na zeer snel 2-0 op achterstand te komen tegen Italië, konden de Rode Duivels hun achterstand toch nog goedmaken nadat de Italianen het grootste deel van de wedstrijd nog met tien moesten spelen.

In de nabeschouwing was de analyse van Philippe Albert op RTBF erg streng. De voormalige Rode Duivel aarzelde niet om opnieuw kritiek te uiten op de bondscoach Domenico Tedesco.

Philippe Albert haalt uit naar Domenico Tedesco

Met name voor zijn keuze om Jérémy Doku als rechtervleugelverdediger te laten spelen op donderdag. "Verspilling", vindt Albert, die een zeer slechte prestatie van de Rode Duivels zag: "Belachelijk en beschamend met 11 tegen 11."

Hij vond ook dat het contract van Tedesco niet verlengd had moeten worden voor het EK. "Ik zou hem niet hebben gehouden na het EK. Het was al een fout om hem vlak daarvoor te verlengen."

Door de rode kaart konden de Rode Duivels weer in de wedstrijd komen, waardoor geen nederlaag volgde. "Natuurlijk was het keerpunt de uitsluiting van Pellegrini, daar twijfelt niemand aan. De rode kaart redde Tedesco."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties