Serieuze domper voor spelers, fans en de club: Anderlecht kent (zware) straf na wangedrag van supporters tijdens Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad

Serieuze domper voor spelers, fans en de club: Anderlecht kent (zware) straf na wangedrag van supporters tijdens Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 4206

Enkele Anderlecht-fans hebben zich niet op de beste manier laten opmerken bij Real Sociedad. De club en supporters kennen nu hun straf.

Afgelopen donderdag liet enkele Anderlecht-fans geen goede indruk achter in Spanje. Tegen Real Sociedad gooiden een aantal fans stoeltjes en objecten naar thuisfans in het vak onder hen.

Anderlecht heeft niet lang gewacht om de daders te straffen, door de Mauve Army te verbieden om bij de komende wedstrijden in de League Phase van de Europa League aanwezig te zijn, net als bij de volgende drie uitwedstrijden in België (tegen Beerschot, Club Brugge en Tubize).

Het Europese avontuur verpest

Nu heeft ook de UEFA zijn straf bekendgemaakt. Zoals verwacht geldt deze voor alle Anderlecht-supporters, en die is zwaar. Er zijn helemaal geen bezoekende fans van paars-wit meer welkom bij de resterende wedstrijden in de League Phase.

De Anderlecht-fans zullen dan dus de wedstrijden in Riga (7 november), bij Slavia Praag (12 december) en bij Viktoria Plzen (23 januari) moeten missen.

De beslissing is behoorlijk zwaar, mede doordat Anderlecht al voorwaardelijk was gestraft na de incidenten tegen West Ham twee jaar geleden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties