Lieven Maesschalck heeft uitgesproken mening over forfait van Lukaku en De Bruyne bij Rode Duivels

Lieven Maesschalck heeft uitgesproken mening over forfait van Lukaku en De Bruyne bij Rode Duivels
Foto: © photonews
Word fan van Belgiƫ! 2545

Geen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de Rode Duivels. Daar komt heel wat kritiek op, maar Lieven Maesschalck denkt er het zijne van.

Romelu Lukaku zegde af voor deze interlandbreak. Dat deed hij ook al in september. Heel wat fans en analisten begrijpen dat niet. Ook Jan Mulder en Frank Boeckx lieten al van zich horen over het forfait van Big Rom.

Ook over Kevin De Bruyne wordt gediscussieerd. Op dit moment is hij geblesseerd, maar de Rode Duivel heeft nu al afgezegd voor de volgende interlandbreak. Ook dat kan op weinig begrip rekenen bij de supporters.

Kinesitherapeut Lieven Maesschalck werkte jarenlang met de Rode Duivels samen en toont het nodige begrip voor de keuze De Bruyne en Lukaku. Dat vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

“Romelu is fit genoeg om te spelen”, geeft hij toe. “Dat liet hij al zien bij Napoli. Maar die jongen sloot pas eind augustus aan bij de groepstrainingen van Napoli. Zijn lichaam werd de voorbije vijftien jaar bovendien intensief belast en er komen alsmaar meer wedstrijden bij.”

Alles gebeurde niet zomaar op aangeven van de spelers zelf. “Als hij in overleg met de bondscoach beslist heeft dat het beter is om deze interlandperiode wat rust te nemen, dan sta ik volledig achter die keuze.”

Zelfde begrip voor de kapitein van de Rode Duivels, die nog twee jaar ouders is dan Lukaku. “Hij sukkelde de voorbije jaren al vaak met blessures. Voetbal is nu eenmaal een invasieve sport met veel korte versnellingen, veel draaien en keren én onvermijdelijk veel contact.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties