Ook andere Europese topclub stond naast Chelsea te popelen om Genk-doelman Mike Penders over te nemen

Ook andere Europese topclub stond naast Chelsea te popelen om Genk-doelman Mike Penders over te nemen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Mike Penders zal vanaf volgend seizoen uitkomen voor Chelsea. De Londense club betaalde 20 miljoen voor de 19-jarige doelman.

Mike Penders speelde vorig seizoen slechts een handvol wedstrijden voor het Genkse eerste team. De jonge doelman stond vooral tussen de palen voor het belofte-team in 1B. 

Ook dit seizoen kwam Penders nog niet aan de bak. Hendrik Van Crombrugge krijgt steevast de voorkeur van Genk-coach Thorsten Fink. Genk staat met Van Crombrugge tussen de palen eerste in de stand.

Toch heeft Chelsea Penders voor zo'n 20 miljoen weggekocht bij Genk. De Engelse club is overtuigt van de kwaliteiten van Penders. Ook andere Europese topclubs lagen op de loer.

Eén van die clubs was het Bayern München van Vincent Kompany. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano was ook de Duitse grootmacht geïnteresseerd in het Belgische talent.

Momenteel moet Kompany het bij Bayern doen met de 38-jarige Neuer. Nog steeds een doelman van wereldniveau maar zijn carrière zal niet lang meer duren. Kompany zal dus nog opzoek gaan naar een jonge vervanger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties