Straks geen wereldsterren meer bij de nationale ploeg van Brazilië? President doet wel zeer opvallend voorstel

Straks geen wereldsterren meer bij de nationale ploeg van Brazilië? President doet wel zeer opvallend voorstel
Word fan van Brazilië! 80

Opmerkelijk nieuws uit Brazilië. Daar wil president Luiz Ignácio Lula da Silva alleen nog maar spelers bij de nationale ploeg zien die in eigen land spelen.

Brazilië wordt al heel lang gezien als hét voetballand. Heel wat wereldbekende spelers over verschillende generaties heen werden geboren in het land. 

De Brazilianen wonnen de wereldbeker ook al vaker dan eender welk ander land. Ze mochten de trofee al vijf keer in de lucht steken. Daar zorgden steeds de grote sterspelers voor.

Maar president Luiz Ignácio Lula da Silva vindt dat het ook anders kan. Hij wil alleen nog maar spelers bij de nationale ploeg zien, die in eigen land voetballen. Dat zou hij zelfs aan de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond hebben voorgesteld.

"Ik pleit er al een tijdje voor dat het Braziliaanse team spelers bevat, die in eigen land spelen. Je moet de spelers hier een kans geven, niet die gasten uit het buitenland. Ik zat naar de wedstrijd te kijken en ik herkende Ederson, Marquinhos, Rodrygo en Raphinha. Voor de rest waren het onherkenbare spelers", vertelde hij volgens De Telegraaf in een radio-interview.

"Dat kan niet en zorgt ervoor dat de jongens uit de Braziliaanse competitie geen kans krijgen bij de nationale ploeg. Er spelen op dit moment geen Garrincha’s of Romário’s in het buitenland. De spelers uit het buitenland zijn echt niet beter dan de spelers hier", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties