Toch één analist gelooft er helemaal in tegen Frankrijk: "Positieve impact"

Toch één analist gelooft er helemaal in tegen Frankrijk: "Positieve impact"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De Rode Duivels speelden 2-2 gelijk tegen Italië. Maandag wacht in de Nations League met Frankrijk de volgende tegenstander.

De Rode Duivels kwamen 2-0 op achterstand tegen Italië. De rode kaart van Lorenzo Pellegrini zorgde echter voor een ommekeer. De Cuyper zorgde meteen voor de aansluitingstreffer en uiteindelijk werd het nog 2-2.

“Als je rood slikt, kan je voornamelijk twee dingen doen”, zegt Peter Maes aan Het Belang van Limburg. “Ofwel speel je in een 4-4-1-opstelling, zo creëer je een dubbel blok, maar dan kom je waarschijnlijk snel onder druk. Ofwel ga je er vol voor en houd je het bij drie middenvelders en kies je voor twee aanvallers.”

Italië koos om de Belgen op te vangen, omdat ze heel goed zijn in verdedigen. Toch konden de Rode Duivels nog twee keer scoren. “Via stilstaande fasen, dat klopt. maar om die af te dwingen, moet je ook de nodige aanvalslust tonen, hoor.”

De Belgische ploeg dwong maar liefst elf corners af, zo stelde Maes nog vast. De Italianen wisten er geen enkele meer te versieren. Uiteindelijk viel de gelijkmaker ook op die manier.

Maes is, in tegenstelling tot zowat al zijn collega’s, positief voor het duel van maandag tegen Frankrijk. “Ik geloof dat de tweede helft een positieve impact zal hebben op de match tegen Frankrijk. Ze mogen nu vooral niet twijfelen door die mindere eerste helft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg België - Frankrijk live op Voetbalkrant.com vanaf 20:45 (14/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties