Colin Coosemans denkt terug aan bijzonder moment in carrière: "Op dat moment besefte ik het al"

Colin Coosemans denkt terug aan bijzonder moment in carrière: "Op dat moment besefte ik het al"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Colin Coosemans is momenteel de doelman van RSC Anderlecht. In het verleden kwam hij ook uit voor Club Brugge en daar leerde hij iets heel belangrijks.

Colin Coosemans komt uit de jeugd van Club Brugge. Op zijn achttiende mocht hij zijn debuut maken bij de eerste ploeg. Dat was niet gepland, maar kwam er door de blessures van Stijn Stijnen en Geert De Vlieger. Een gouden kans voor de youngster op dat moment.

Toen ging het plots heel erg snel voor Coosemans. “Plots kende iedereen me en werd ik overal opgeëist. Alles was nieuw. Daar heb ik mee moeten leren omgaan”, vertelt de doelman aan HUMO.

Het gevaar om naast zijn schoenen te lopen werd snel in de kiem gesmoord. “Mijn ouders zijn nuchtere mensen, ze hebben me altijd goed begeleid. Het hielp ook dat ik studeerde.”

Op een bepaald moment leerde hij iets heel belangrijks. “We plaatsten ons voor de zestiende finales van de Europa League, mijn eerste mooie bonus. De volgende ochtend zat ik weer in de les”, gaat Coosemans verder.

“Toen we na de middag iets gingen drinken, zag ik een klasgenoot zijn geld tellen om een Duvel te kunnen betalen. Op dat moment al besefte ik dat het voetbal geen weerspiegeling van de samenleving is. Ik ben vroeg volwassen geworden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties