In Spanje blijven ze bezig met rellen met Anderlecht-fans en nieuwe informatie komt boven: "Dat kon nog net vermeden worden"

In Spanje blijven ze bezig met rellen met Anderlecht-fans en nieuwe informatie komt boven: "Dat kon nog net vermeden worden"
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 4207

De incidenten veroorzaakt door Anderlecht-fans tijdens de uitwedstrijd tegen Real Sociedad in Donostia blijven de gemoederen bezighouden. In Spanje werd er een onderzoek ingelast naar de gebeurtenissen en kwam er ook nieuwe informatie vrij.

Vandaag werd bekend dat de politiebegeleiding van de ultra's op hun weg van het stadscentrum naar het Anoeta-stadion een geplande confrontatie met radicale supporters van Real Sociedad heeft voorkomen. Dit werd onthuld door Martin Ibabe, wethouder voor Burgerveiligheid, tijdens een gemeentelijke commissie.

"Het is informatie die tot nu toe niet naar buiten is gekomen," verklaarde Ibabe. Hij lichtte toe dat er maatregelen werden genomen om de geplande vechtpartij te voorkomen.

Volgens Ibabe hadden de ultra's van beide teams een ontmoeting gepland om de confrontatie aan te gaan, maar de tijdige ingreep van de Ertzaintza, de Baskische politie, verhinderde dit. De Belgische fans werden onder begeleiding naar het stadion gebracht, wat volgens Ibabe een cruciale rol speelde in het voorkomen van geweld.

“De politiebegeleiding heeft ervoor gezorgd dat de situatie niet uit de hand liep", benadrukte hij. Dit kwam naar voren tijdens een commissie waarin hij uitleg moest geven over de veiligheidsmaatregelen rond de wedstrijd.

Intussen zijn de Anderlecht-fans zwaar gestraft. Mauves Army door Anderlecht zelf, maar de UEFA verbood de supporters ook de resterende drie verplaatsingen in de Europa League mee te maken.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties