L'Equipe is heel hard en buist maar liefst drie Rode Duivels

L'Equipe is heel hard en buist maar liefst drie Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België kon alweer niet winnen tegen Frankrijk op maandag. Ondanks goed spel lukte het alweer niet om te winnen van onze zuiderburen.

België begon maandag sterk tegen Frankrijk maar het openingsdoelpunt bleef lang uit. Dan kreeg Youri Tielemans vanop de stip een uitgelezen kans op de 1-0, maar hij trapte wild over doel.

Aan de andere kant ging de bal er wel in na een strafschop van Kolo Muani. Een flinke domper, maar België kon zich mooi herpakken en Loïs Openda maakte vlak voor rust gelijk.

Alles te herdoen in de tweede helft dus. Maar het kwartje viel maar niet aan de kant van de Rode Duivels die kansen bleven verzamelen. Het begon frustrerend te worden, en dan maakte Kolo Muani plots zijn tweede van de avond.

Uiteindelijk bleef het ook 1-2 tot aan het laatste fluitsignaal. Details maakten het verschil, en dat had ook L'Equipe gezien. Het Franse medium deelde maar liefst drie buizen uit aan spelers van België.

Koen Casteels, Arthur Theate en Wout Faes kregen een vier op tien. "De Belgen werden vooral verraden vanwege hun gebrek aan efficiëntie en de defensieve fouten die ze maakten", klinkt het. "Bij het tweede doelpunt had Casteels meer moeten doen om de kopbal van Kolo Muani te redden."

"Bij die actie werd ook Theate op snelheid genomen door de Franse spits. En ook het eerste doelpunt vanuit strafschop, kwam er na een fout. Terwijl Faes naar de grond ging raakte hij de bal met zijn elleboog", besluit L'Equipe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties