Peter Vandenbempt doet pijnlijke vaststelling na nieuwe nederlaag Rode Duivels

Peter Vandenbempt doet pijnlijke vaststelling na nieuwe nederlaag Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels speelde een goede wedstrijd tegen Frankrijk, maar konden de punten niet in Brussel houden. Frankrijk won met 1-2 nadat België niet zuiver was voor doel.

België begon erg goed aan de wedstrijd tegen Frankrijk en verzamelde meteen heel wat kansen, alleen ging er geen enkele in. Zelfs vanop de stip lukte het niet om te scoren, tot Openda op slag van rust het enige Belgische doelpunt kon scoren.

Peter Vandenbempt ziet ook dat het bijzonder moeilijk is om efficiënt te zijn voor de Rode Duivels. Hij trekt de harde conclusie dat de Belgen hun kansen gewoonweg niet kunnen benutten.

'Om zó te kunnen winnen, moet je Frankrijk zijn en tegen België spelen.' "Het is een prachtig citaat van vanochtend uit de Franse sportkrant L'Équipe", begint Vandenbempt bij Sporza.

"Om maar te zeggen: blijkbaar gaat het al 43 jaar, maar van de vijf nederlagen op een rij tegen de Fransen was dit écht een wedstrijd die België had kunnen en eigenlijk moeten winnen, vond ik", gaat hij verder.

"Maar goed, toch kwam opnieuw het wederkerende euvel naar boven dat de Belgen hun kansen niet kunnen grijpen. En dat heeft toch met kwaliteit te maken", moet Vandenbempt toch een pijnlijke vaststelling doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties