Spektakel in de Nations League: puntenverlies voor Roberto Martinez en Ronaldo terwijl Polen en Kroatië voor sensatie zorgen

Sensatie in de Nations League, maar niet meteen bij de wedstrijden waar het verwacht werd... Lawrence Visser zag geen enkel doelpunt gescoord worden bij Schotland-Portugal.

Dinsdag werden de laatste Nations League-wedstrijden gespeeld van deze interlandperiode. Polen en Kroatië zorgden voor een zeer spectaculaire wedstrijd.

Zielinski zette de Polen na vijf minuten al op voorsprong, maar het na de gelijkmaker in minuut 20 ging het van kwaad naar erger... Nog voor het halfuur stond het plots 1-3 voor Kroatië. Maar na de rust kon de thuisploeg zich herpakken. Zalewski en Szymanski zorgden ervoor dat de Polen nog met 3-3 gelijk konden spelen. Kroatië eindigde de match nog met tien man.

Spanje won zeer vlot met 3-0 van Servië, zonder goudhaantje Lamine Yamal. Geen JPL-spelers in de basis bij Denemarken, dat het tegen Zwitserland opnam. Skov Olsen en Dolberg mochten invallen, maar konden het verschil niet maken. De match eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Verder won Noor-Ierland nog met forfaitcijfers van Bulgarije in eigen huis. Wit-Rusland - Luxemburg eindigde op een 1-1 gelijkspel terwijl Litouwen 1-2 verloor van Roemenië. Kosovo kon overtuigen en haalde het met 3-0 van Cyprus.

Tenslotte speelde Portugal 0-0 gelijk op het veld van Schotland. Met 70% balbezit en 13 schoten tegen 4 had Portugal eigenlijk altijd moeten winnen, maar het leer wou er maar niet ingaan. Lawrence Visser was scheidsrechter van dienst.