Supporters spreken schande! Man U-baas 'ontslaat' legende Alex Ferguson: "Hoe kan hij ontslagen worden voor Ten Hag?"

Supporters spreken schande! Man U-baas 'ontslaat' legende Alex Ferguson: "Hoe kan hij ontslagen worden voor Ten Hag?"
Word fan van Manchester United! 1674

Sir Alex Ferguson, de legendarische manager van Manchester United, zal zijn rol als ambassadeur van de Engelse topclub neerleggen. De Mancunians willen besparen en Sir Alex kreeg zo'n 2,5 miljoen euro per jaar voor zijn rol.

Ferguson, die sinds 2013 als ambassadeur fungeerde na zijn succesvolle carrière als manager, ontving jaarlijks 2,5 miljoen euro om de club te vertegenwoordigen. De legendarische Schotse trainer won maar liefst 38 trofeeën tijdens zijn bijna 27-jarige periode als manager van de club.

De beslissing om zijn ambassadeurschap te beëindigen kwam tot stand na een “vriendschappelijk overleg” met Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe mede-eigenaar van Manchester United en sterke man achter Ineos. De fans reageren intussen teleurgesteld en vol onbegrip: "Hij wordt ontslagen voor Erik ten Hag", klinkt het.

Ondanks het neerleggen van zijn ambassadeursrol, zal Ferguson als niet-uitvoerend bestuurder nog zijdelings betrokken blijven bij de club. De aankondiging komt in de nasleep van een financieel verlies van ruim 113 miljoen pond (135 miljoen euro) dat Manchester United vorige maand rapporteerde voor het fiscale jaar eindigend op 30 juni.

Ondanks deze verliezen benadrukte de club te voldoen aan de financiële voorschriften van de Premier League, waarmee mogelijke sancties zoals boetes of puntenaftrek vermeden worden.

Om de financiële problemen aan te pakken, heeft Manchester United eerder al maatregelen genomen, waaronder het schrappen van 250 banen doorheen alle afdelingen van de club. Deze bezuinigingen moeten een besparing van 48 tot 54 miljoen euro opleveren en zijn onderdeel van de bredere strategie om de financiële stabiliteit van de club te waarborgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties